Fiona is 27 en geboren en getogen in Rotterdam. Samen met haar vriend en heel veel planten woont ze in een klein appartement in Rotterdam West. Ze hebben onlangs een huis gekocht aan de andere kant van de Maas, met een grote tuin(!), een droom die uitkomt voor haar.

Wat vind je het allerleukste aan het vakgebied communicatie?

Het leukste vind ik dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan en dat het zo divers is. Zodra ik met collega’s of opdrachtgevers een vraag of probleem bespreek gaan alle radertjes in mijn hoofd draaien en verbinding leggen. Daarnaast vind ik het leuk dat er zoveel manieren mogelijk zijn om een verhaal over te brengen; het hoeft niet alleen in tekst, maar juist het inzetten van dynamische vormen.

Waar ligt jouw focus binnen het vakgebied communicatie?

Ik vind het interessant om te onderzoeken welke manier van een verhaal vertellen het beste bij jou of bij jouw vraagstuk past. Zoals hierboven genoemd: er is zoveel meer mogelijk dan het schrijven van een tekst. Een evenement organiseren bijvoorbeeld! Maar de aanpak van Vice Versa in het opzetten van ambassadeurstrajecten spreekt me daarin ook heel erg aan, omdat het vanuit de kern komt: vanuit de mensen zelf.

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Ik wilde heel lang dierenarts worden! Ik heb jarenlang mijn hele kamer vol gehad met dieren posters, maar dat was wel een beetje tot halverwege de basisschool. Ik denk dat ik ook een hele tijd niet zo goed wist wat ik wilde worden, maar op de middelbare school waren geschiedenis en kunst/cultuur (CKV) mijn lievelingsvakken. Ook Maatschappijleer vond ik interessant. Ik volgde een Cultuur & Maatschappij profiel maar wel mét Biologie (incoming die liefde voor planten en de natuur) en Economie (omdat ik het idee had dat ik daarmee nog enigszins serieus was).

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik heb super veel zin om in die grote nieuwe tuin een moestuin te beginnen en ik wil graag kippen. Dat is mijn ‘huismus’-kant, want daarnaast trek ik er ook graag op uit. Ik bezoek graag films, musea, concerten, ga graag op reis en ben dan vooral geïnteresseerd in het ‘meemaken’ van andere culturen, in plaats van ‘standaard highlights’. Ik kook graag en maak graag dingen zelf, mijn vriend en ik brouwen soms zelf bier thuis. Verder doe ik veel aan yoga.

In wat voor organisatie/opdrachtgever zou je graag willen werken?

Mijn interesse en passie ligt voornamelijk in de Rotterdamse culturele en creatieve sector. Hier heb ik de afgelopen jaren gewerkt en een netwerk en kennis opgebouwd.

Wat voor talenten/kwaliteiten zou je nog graag willen ontwikkelen?

Ik ben er nog niet uit op welk vlak ik me zou willen specialiseren binnen het Communicatievak, maar ik zou binnen Vice Versa mijn Medior ervaring graag willen laten groeien naar Senior ervaring.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” – Pippi Langkous

De afgelopen periode – sinds ik als freelancer ben begonnen – staat in het teken van veel nieuwe dingen doen, nieuwe mensen leren kennen en in nieuwe situaties terecht komen. Dat is heel erg leuk. Wat ik vooral leuk vind is dat ik merk dat ik dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan, kan doen door er gewoon aan te beginnen. Gewoon door te doen!

Wie is jouw (business)hero?

Ik vind de aanpak van The Social Brand en The Social Good Girl heel erg leuk! Ik volg hen op de voet, vooral op Instagram. Ik houd erg van hun persoonlijke aanpak en positiviteit die ze uitstralen in hun vak.

En als laatste vraag – wat voor superpower zou je willen als je er eentje mag kiezen?

Oei lastig.. Ik zou graag veel verschillende talen willen spreken, zodat ik als ik op reis ben overal en met iedereen een gesprek zou kunnen aanknopen in hun eigen taal. Dat is natuurlijk geen onhaalbare wens, maar onlangs ging ik weer verder om met DuoLingo mijn Frans op te krikken en die poging is alweer gestrand… Dus als je een taal gewoon als een ‘update’ zou kunnen installeren in je hoofd zou dat wel heel handig zijn! Ik zou ook heel graag willen kunnen vliegen (als een vogel), heel mooi zingen en een instrument willen bespelen, maar ik mag er zeker maar eentje kiezen 😉 ?

 

Fiona is Medior Consultant en nog beperkt beschikbaar
Als Medior Consulant bij Vice Versa gaat Fiona aan de slag voor verschillende klanten. Ze werkt als interimmer en als trainer voor ons ambassadeursprogramma. Ze pakt haar interimopdrachten zelfstandig op en schakelt daarbij met een van de senior consultants van Vice Versa. Zo krijg je minimaal 2 consultants voor de prijs van 1.

Kan Fiona voor jou aan de slag? Laat het ons weten via hallo@viceversacommunicatie.nl of fiona@viceversacommunicatie.nl.

What’s your story?

What’s your story?

Een vraag die veel communicatieprofessionals en bedrijven zowel b2b als b2c bezighoudt, is: hoe kun je als organisatie en merk nou beter zichtbaar zijn in die dagelijkse, non-stop stroom aan nieuwe content? Hoe ben en blijf je relevant? Wij geven je in dit artikel drie tips! 

Ontmoet Fiona | onze nieuwe consultant die geen dierenarts werd maar gelukkig wel bij ons komt werken

Ontmoet Fiona | onze nieuwe consultant die geen dierenarts werd maar gelukkig wel bij ons komt werken

De nieuwste aanwinst van het Vice Versa team is Fiona. Deze bijna dertiger heeft al enige ervaring in ons vakgebied. Je kent haar wellicht als programmaleider van de Dag van de Romantische muziek. En nu hoort ze bij het Vice Versa team. Als interimmer gaat ze haar eigen opdrachten oppakken met een van de seniors achter zich die op afstand begeleiden.

Nieuws van Vice Versa
No spam :) Je krijgt nieuws, inhaaktips #pr-alerts.
Je gegevens deel ik niet met anderen.
Eindelijk overzicht
Heb jij interesse in het strategisch communicatieframe? Vul hieronder je gegevens in en ontvang hem in je mailbox.
Download de contentkalender
Meld je aan voor de #PR-Alert en krijg direct daarna toegang tot onze contentkalender.
Je gegevens deel ik niet met anderen.
Inloggen bij Vice Versa