Komala Mazerant – de expert – over inhaken

door | okt 19, 2018 | #Contentmarketing | 0 Reacties

“Inhaken is inspelen op actuele gebeurtenissen”, aldus Komala Mazerant. En zij kan het weten, want Komala heeft onderzoek gedaan naar inhaken met social media. “En wat blijkt? Als je inhaakt is je boodschap veel effectiever dan wanneer je niet inhaakt!”. Wij zijn fan van Komala en haar onderzoek “The network is the message”. Daarom is zij de allereerste EXPERT die mag schitteren in onze video.

 

Bekijk de tips van Komala over inhaken met social media:

De beste inhaker is natuurlijk een video

Zelf vindt ze de beste inhaker van Coolblue in december 2015. Alle werknemers van Coolblue bekeken Pieter Zwart op een scherm tijdens een persconferentie. Hij is wat zenuwachtig en vertelt voorzichtig dat hij en de andere twee eigenaren een bod op Coolblue hebben geaccepteerd van een buitenlandse speler. De spanning stijgt bij de werknemers totdat de camera naar links schuift en daar Sinterklaas te zien is. De Sint vertelt dat hij een miljard pepernoten heeft betaald en de werknemers proesten het opgelucht uit.

 

 

Kende je hem nog niet? Bekijk hem hier!

 

 

Naast dat het een hele leuke actie is, is hij ook nog eens ontzettend succesvol. Dat is wel te zien aan de cijfers:

  • Facebook: 2,6 miljoen videoviews en een bereik van 4,8 miljoen mensen. 86 duizend interacties, waaronder 12 duizend keer gedeeld en 5 duizend reacties
  • Slechts 11 fans (0,004% van onze fanbase) konden de video niet waarderen en besloten Coolblue te ontvolgen.
  • Twitter: 5 duizend tweets, 6 miljoen impressies, #1 Trending Topic in Nederland.
  • LinkedIn: 7 duizend likes, 500 reacties.
  • YouTube: 66 duizend videoviews

Een hele succesvolle inhaker dus.

What’s your story?

What’s your story?

Een vraag die veel communicatieprofessionals en bedrijven zowel b2b als b2c bezighoudt, is: hoe kun je als organisatie en merk nou beter zichtbaar zijn in die dagelijkse, non-stop stroom aan nieuwe content? Hoe ben en blijf je relevant? Wij geven je in dit artikel drie tips! 

Lees meer
Word een Vice Versa talent

Word een Vice Versa talent

Ben jij een communicatietalent die weet hoe activerende communicatie, sociale en online media werken? Ben jij de starter die graag aan de slag gaat in het vakgebied onder begeleiding van een senior? Lees verder, misschien is de van functie van Vice Versa talent wel de baan voor jou!

Lees meer

Reageren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

viceversa-communicatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

* indicates required

Vice Versa is een samenwerkingsverband van zakelijke professionals op het gebied van: #marketing. #communicatie en #innovatie.
Meer over ons

Misschien vind je dit ook interessant:

Wij zijn geen bureau!

Wij zijn geen bureau!

Nee, we zijn geen bureau. Afgelopen week vertelde ik het nog tegen een stagiaire die ons team komt versterken en tegen een potentiële klant. Wij kiezen er voor om geen bureau te zijn, geen traditioneel bureau moet ik er dan wellicht bij zeggen. Maar wat zijn wij dan...

Breng je strategie tot leven!

Breng je strategie tot leven!

DOOR ANKE VAN DER SLUIS & ILSE VAN NOPPEN  BRENG JE STRATEGIE TOT LEVEN MET DEZE TIPS De effecten van het werken met het frame kunnen groot zijn. Mits de strategie écht gaat leven. Hoe doe je dat? Ilse en Anke geven je 3 tips.  Allereerst is het belangrijk dat je...