Word interne vlogger met deze 5 tips

door | mrt 7, 2019 | #Community building | 0 Reacties

Vloggen is niet langer alleen voor influencers. Het is een handige tool om aandacht te vragen voor jouw boodschap! Zeker als het een ingewikkeld onderwerp betreft is het de kunst om de balans te vinden tussen te veel en onduidelijke informatie.  Dan kan vloggen de uitkomst bieden.

Vloggen met medewerkers

Ik – Rachel – ondervond het bij Laurens waar een complex clientendossier-systeem veranderde. Medewerkers moesten op de hoogte worden gebracht over de veranderingen maar die info was heel inhoudelijk! Hoe leidde ik dat in? Door medewerkers vloggend te interviewen over de veranderingen. In principe communiceerden de Laurens-medewerkers zo met elkaar terwijl ik hen faciliteerde.

Nog nooit gevlogd? Geen zorgen, met deze tips help ik je op weg:

Tip 1: Wat ga je vertellen

Geef de kijker eerst wat context door jezelf te introduceren en de aanleiding van de vlog te vertellen: “Waarom staan we hier?”. Daarna kun je je verhaal vertellen. Het is niet nodig om een volledig script uit te schrijven maar het is goed om bij een interview alvast twee vragen te bedenken waar je antwoord op gaat geven. Dan heb je die antwoorden alvast in je hoofd.

Tip 2: Hoe vertel je

Een vlog is niet formeel, je kunt gewoon in de de ik-vorm vertellen. Alsof je een gesprek voert. Bedenk dat er achter de cameralens kijkers zitten die het prettig vinden als jij ze aankijkt, dus probeer in de camera te kijken.

Tip 3: Je houding

Je hoeft niet te poseren maar zorg in ieder geval dat je met beide benen stevig op de grond staat. Wat ook goed werkt is als je een klein beetje schuin gaat staan: zet je ene voet een stukje voor de andere maar richt je gezicht wel op de camera. Dan krijg je een dynamischer effect.

Tip 4: Wat doe je met je handen?

Praat je graag met je handen? Gebruik het vooral. Mocht je niet weten waar je je houden moet houden, houd dan iets in je handen zoals een pen. Of houd ze gewoon naast je lichaam. Of doe een hand in je broekzak en de ander eruit. Zolang het maar comfortabel voelt. Probeer niet te frunniken en al helemaal niet dichtbij je gezicht.

Tip 5: Ontspan en ga lekker vertellen

Als het goed is weet je wat er gaat komen, er zullen geen vragen komen die rauw op je dak vallen. Het is alleen nog een kwestie van de vragen beantwoorden en vertellen wat je hebt meegemaakt. Geen zorgen, als het even niet lekker gaat kan het gewoon opnieuw.   

Reageren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

viceversa-communicatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

* indicates required

Vice Versa is een samenwerkingsverband van zakelijke professionals op het gebied van: #marketing. #communicatie en #innovatie.
Meer over ons

Misschien vind je dit ook interessant:

Zo krijg jij je shit wél done

Zo krijg jij je shit wél done

De grootste verandering in mijn carrière was het moment dat ik besloot niet meer afhankelijk te zijn van anderen bij het opleveren van mijn werk. Ik besloot om vanuit autonomie te werken, alles te bevragen en werk op te hakken in kleine stukjes. En vervolgens daarin...

Wij zijn geen bureau!

Wij zijn geen bureau!

Nee, we zijn geen bureau. Afgelopen week vertelde ik het nog tegen een stagiaire die ons team komt versterken en tegen een potentiële klant. Wij kiezen er voor om geen bureau te zijn, geen traditioneel bureau moet ik er dan wellicht bij zeggen. Maar wat zijn wij dan...