3 waardevolle lessen in Liftkracht® van Machella Boot

door | nov 4, 2021 | #samenmetviceversa | 0 Reacties

Als professionals met 100% inzet voor ons werk zijn we al snel druk. We stoppen veel van onszelf in ons werk. Het geeft ons immers plezier om onze expertise, creativiteit, vindingrijkheid en enthousiasme in te zetten. We geven veel. Soms té veel, waardoor we beetje bij beetje minder energie voelen. Ongemerkt raken we vermoeider. Het loopt niet zo lekker. Je persoonlijke tank raakt leger. Machella Boot is dé Vice Versa professional die als mentor en coach helpt in het nemen van meer eigen verantwoordelijkheid in je werk en privé leven.

1. Liftkracht is het vermogen om een positieve verandering bij jezelf te creëren

Liftkracht is het vermogen om anders om te gaan met deze tank. In je liftkracht zit je energie, je speelsheid, je creativiteit, je oplossingsvermogen en bovenal je levenslust. Het belangrijkste waar je invloed op hebt, is welke kleine keuzes je dagelijks kunt maken. Vandaag nog! Datgene dat je kunt doen om je energie, je brandstof voor je dagelijks leven, op peil te houden of te brengen. Waarmee je én alles kunt geven voor je werk én een fijne manier van dagelijks leven hebt.

2. Jouw liftkracht vind je door afstand nemen

Je liftkracht vind je door afstand te nemen van hoe je dagen op dit moment ingericht zijn. Door in kaart te brengen hoe ze er nu uitzien én hoe jij je daarbij voelt, komen er vanzelf zaken aan het licht waar je nog niet tevreden over bent. Stel jezelf de vraag: ‘wat zou ik eigenlijk willen?’ Het woordje ‘eigenlijk’ impliceert al dat er ruimte is voor verandering. Welke verandering zou je graag zien in je dagelijks leven?

3. Door een proactieve houding faciliteer je jouw liftkracht

Wanneer je ontdekt hebt wat voor jou belangrijk is, dan kun je er ook daadwerkelijk iets aan doen. Je kunt wellicht geen hele dagen door het bos wandelen als je vaker buiten wilt zijn, maar op de fiets naar je werk in plaats van met het OV kan wel een optie zijn. Ook kleine stappen kunnen een grote impact hebben op hoe jij je voelt. Het is belangrijk dat je er bewust voor kiest om tijd te maken voor de dingen die jij belangrijk vindt. De dingen die jouw liftkracht faciliteren.

Ga proactief op zoek naar de (kleine) dingen die jij kunt doen om jezelf te daarbij helpen. Wanneer je wilt wachten tot je inbox leeg is of de agenda vrij komt, dan kun je lang wachten. Die blijven zichzelf immers altijd wel vullen. Alleen jij kunt het heft in eigen handen nemen om je dagen zo in te richten dat je gaat leven naar je liftkracht.   

Na de Focusgroep met Machella ben ik meer accountable geworden naar mezelf en mijn opdrachtgevers toe. Ik leerde realistischere en motiverende doelen te stellen. Ik begon mijn werk leuker te vinden.

Anke van der Sluis

In juni 2021 was Machella Boot van Liftkracht® te gast op onze samenwerkings. Iedere laatste woensdag van de maand organiseren we bij Vice Versa een samenwerkingsdag. Samen met partners, andere vakgenoten en geïnteresseerden praten we over actuele zaken of deelt een van onze expert zijn of haar kennis. Kennis delen is een van onze belangrijke pijlers. Het geeft ons de gelegenheid om iedere maand even contact te hebben met onze vakgenoten. Want zoals we graag zeggen: #samenisbeter.

Zeg jij vaak: “het is zo druk”?

Ben jij die communicatieadviseur die zichzelf regelmatig hoort zeggen dat je te druk bent? Wil jij van reactief naar proactief gaan werken? Dan is de focusgroep met Machella echt wat voor jou. Met een groep van 4 professionals ga je meer focus aanbrengen in je werk. Je gaat zorgen dat ook jij accountable wordt.

Periode: 3 maanden – na aanmelding van 4 personen start er een nieuwe groep
Frequentie: Online bijeenkomst van 2 uur + tussentijdse live ontmoetingen.
Locatie: Online en 1 x live ontmoeting
Investering: € 695 (ex btw)

Op de website van Machella vind je alle informatie én kun je je aanmelden voor de Vice Versa focusgroep.

Heb je vragen voor Machella? Neem contact op via info@machellaboot.nl. Bekijk ook eens de over ons pagina.

De samenwerkingsochtenden van Vice Versa vinden iedere maand plaats. Bekijk de agenda van Vice Versa om te zien wanneer de volgende sessie is, waar de bijeenkomst over gaat én om je aan te melden. Hopelijk tot snel!

Reageren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

viceversa-communicatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

* indicates required

Vice Versa is een samenwerkingsverband van zakelijke professionals op het gebied van: #marketing. #communicatie en #innovatie.
Meer over ons

Misschien vind je dit ook interessant:

Zo krijg jij je shit wél done

Zo krijg jij je shit wél done

De grootste verandering in mijn carrière was het moment dat ik besloot niet meer afhankelijk te zijn van anderen bij het opleveren van mijn werk. Ik besloot om vanuit autonomie te werken, alles te bevragen en werk op te hakken in kleine stukjes. En vervolgens daarin...

Wij zijn geen bureau!

Wij zijn geen bureau!

Nee, we zijn geen bureau. Afgelopen week vertelde ik het nog tegen een stagiaire die ons team komt versterken en tegen een potentiële klant. Wij kiezen er voor om geen bureau te zijn, geen traditioneel bureau moet ik er dan wellicht bij zeggen. Maar wat zijn wij dan...